jak znaleźć dobre biuro rachunkowe   (http://biznes.wieszjak.pl/forum/thread/10784,jak-znalezc-dobre-biuro-rachunkowe.htm)

~Tomek - 10:39 29-06-2009
zakładam firmę i szukam dobrego biura księgowego - jak i gdzie mam szukać informacji na ten temat ?
~Felicjan - 12:01 29-06-2009
Oczywiście najlepiej popytać znajomych. Ale top nie wszystko.
/> Najistotniejszą rzeczą będzie sprawdzenie czy biuro ma certyfikat
księgowy Ministra Finansów. Sprawdź dokładnie czy przedstawiony Ci
dokument jest aktualny i rzeczywiście wystawiony jest przez Ministra
Finansów.

Kolejną ważną kwestią, którą musisz
sprawdzić jest ważna polisa ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej
(OC). Wykupienie takiej polisy przez biuro rachunkowe jest obowiązkowe./>
Pamiętaj, że za błędy księgowe odpowiedzialność przed
urzędem skarbowym ponosisz Ty jako podatnik, a dopiero później
przysługuje Ci prawo do ewentualnego odszkodowania.
/> Wybierają biuro rachunkowe dowiedz się czy biuro podchodzi
indywidualnie do swoich klientów. Unikaj wielkich biur, gdzie Twoja firma
„zginie w tłumie”.

Ważne aby biuro było w stanie
zapewnić Ci jednego księgowego, który będzie się zajmował
indywidualnie Twoją firmą, a tym samym znał jej sprawy, kontaktował
się z Tobą.

Sprawdź również czy biuro
rachunkowe ma doświadczenie w prowadzeniu księgowości małych firm,
takich jak Twoja.

Upewnij się na koniec, czy biuro
rachunkowe które wybrałeś zajmuje się wyłącznie księgowością, czy
też przy okazji zajmuje się innymi rzeczami, np. jest agencja
ubezpieczeniową.

Na koniec wybierając biuro rachunkowe
przeanalizuj oferowane ceny, również pod kątem własnych możliwości.
Zawsze szukamy najniższych cen, warto jednak zastanowić się gdzie jest
granica między dobrą obsługą a niską ceną.

Więcej
możesz znaleźć na http://biuro-rachunkowe.wieszjak.pl/
~księgowa - 21:25 09-09-2009
dobrym sposobem na sprawdzenie biura rachunkowego jest porozmaianie z
ksiegową która docelowo ma prowadzić firmę i to dodatku na konkretny
temat np. samochód w działalnosci gospodarczej :) Sposób odpowiadania na
pytanie dużo nam powie: jeśli księgowa odpowie krótkimi zdaniami, albo
żeby sie nie martwić, poradzimy sobie... tzn. że albo nie ma o tym
zielonego pojecia, albo ma, ale nie jest skłonna do doradzenia nam
czegokolwiek.

Dobre biuro rachunkowe to takie, które ma dobre księgowe
(ksiegowych).

Trzeba sobie z nimi pogadać! :)
~ksiegowa, właściciel biura - 16:15 21-10-2009
Często takie dokładne podpytywania kończą się tym, iż osoba wypytująca, oczywiscie taka, która ma jakieś pojęcie o prowadzeniu KPiR zbierze informacje, co i jak robić i doinformowana już, księgowość prowadzi sobie sama.
Odpowiadanie szczegółowe na takie właśnie pytania, są po prostu pewnym, szybkim przeszkoleniem.
~Edyta - 15:08 04-02-2010
Witam, polecam swoje usługi księgowe.
~gosia - 00:15 05-02-2010
tez szukam dobrego biura rachunkowego, otwieram sklep z artykułami typu wszystko za 4-5 zł, tylko u mnie bedzie wszystko do 10 zł: jaki podatek wybrac-moze byc ryczalt(czy mozna sie rozliczac z mezem?)przychod licze ok 5000 zł na miesiac
~`~~księgowa - 14:38 01-05-2010
witam, polecam swoje usługi księgowe - wieloletnie doświadczenie + certyfikat MF+ mgr rachunkowości + doswiadczenie kadry i ZUS , kontakt na maila : ewax3@tlen.pl pozdrawiam
~krym - 12:43 07-05-2010
najlepiej szukać biura wśród znajomych, którzy korzystają z jego usług. Tak było w moim przypadku, kiedy kuzyn polecił mi CKD Hetman w Warszawie (bo jestem z warszawy) i ja teraz też korzystam z jego usług. Tanio, miło i bez problemów. Więc popytaj u swoich znajomych z jakich biur korzystają i podejmij deczję:-).
~pyrrus - 16:15 11-05-2010
dobrze napisał "krym" że najlepiej szukać wśród znajomych. I ma on tu fajną sytuację, bo korzysta z Hetmana który już w jego kręgach jest znane i dla nich pewne. A tak swoją drogą to ciekawie wygląda oferta tego biura:-p. Nie jestem wprawdzie z Warszawy ale looknąłem sobie na ich stronke:-p
~mario0013 - 12:50 17-05-2010
Polecam usługi biura:
http://www.biurorachunkowe-debet.info/
~gość - 11:57 20-05-2010
Każdy ma po trochu rację. Na pewno warto jest sprawdzić legalność danego biura, żeby się potem nie okazało, że wszystko ładnie pięknie ale działają nielegalnie. Ważna sprawa to też upewnienie się czy biuro posiada polisę OC na wypadek jakiejś wpadki z ich strony. Można też popytać znajomych z usług jakich firm korzystają, a jeśli nie to co braliby pod uwagę przy ewentualnym wyborze. Ja bym też kierował się ceną, jednak do pewnego stopnia. Podejrzanie tanie usługi są hmm ... no po prostu są podejrzane. Tak się składa że biuro rachunkowe ckd hetman z wawy które ktoś tu polecał znam ze słyszenia. Mój dobry kolega korzysta z ich usług w dziedzinie księgowości i sobie chwali.
~skufka - 10:43 23-05-2010
Ja korzystam z usług tego biura: http://www.ckdhetman.pl/ i nie mogę narzekać. Robią to, co do nich należy tzn. rozliczają wszystkie dokumenty księgowe na czas i ani razu nie musiałem przez nich płacić kary skarbowej za spóźnienia. Ceny jak na warunki warszawskie też mają moim zdaniem niezłe, a na pewno kosztuje to dużo mniej niż utrzymywanie w firmie pracownika do spraw księgowych. Ostatnio zastanawiam się czy nie zlecić im prowadzenia elektronicznej archiwizacji moich dokumentów, ale to zobaczymy jak będzie z finansami w najbliższych miesiącach.
~budowlaniec - 13:05 02-06-2010
Jestem z Krakowa-polecam biuro N-Plus,prowadzą moją księgowość od 2 lat, jak to moja księgowa mówi jestem niezdyscyplinowanym klientem ale współpraca układa nam się bardzo dobrze, świetny kontakt,porady, przypominacze na maila o terminach, kwotach podatku do zapłaty itd, jesteśmy też po kontroli z US która dla mnie przebiegła gładko. I Vat zwrócli :)) Cały temat biuro wzięło na siebie.
~Madź - 13:26 25-06-2010
Jestem z Rzeszowa i naprawdę polecam biuro rachunkowe pani Danuty Dąbrowskiej-Świder. Już od wielu lat korzystam z usług księgowych tego biura i nie przepłacam. Podaję linka: http://www.biuro-rachunkowe.rzeszow.pl/?p=main. Naprawdę warto.
~Ala - 20:55 28-06-2010
Ja polecam www.taxes-group.pl najlepsi od cięzkich spraw znają świetnie przepisy, doktoranci prawa podatkowego, prowadzą księgi tak że nikt się nie doczepi. Do tego niezmiernie mili.
kluiwert1 - 14:41 01-07-2010
Witam.Dobrego księgowego znajdziecie w Bielsku-Białej, są to najlepsi fachowcy w swoim fachu.Polecam [url=http://www.kancelaria-consultant.pl]Biuro Księgowe Śląskie[/url]

.
~justthe1 - 16:58 21-07-2010
Z czystym sumieniem mogę polecić biuro rachunkowe MBW TAX & AUDIT Sp.zo.o
~gość - 10:36 13-08-2010
Polecam Biuro Rachunkowe PARCO z Chorzowa. Sprawdzone i pewne! www.parco.info.pl
~Arkamt - 11:56 26-08-2010
Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszamy do skorzystania z usług naszego Biura Rachunkowego - ARKAMT.

Świadczymy usługi w zakresie obsługi rachunkowo - podatkowej dla:
- osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą
- spółek
- organizacji ngo.

Obsługujemy także rozliczenia ZUS oraz prowadzimy sprawy kadrowo-płacowe.
Służymy pomocą w kontaktach z urzędami.

Zakres naszych usług jesteśmy w stanie każdorazowo modyfikować, w zależności od potrzeb klienta.

Nasze usługi charakteryzuje przede wszystkim wysoka jakość, dokładamy wszelkich starań aby nasi klienci czuli, że warto było obdarzyć nas zaufaniem.

Gorąco zachęcamy do bliższego zapoznania się z naszą ofertą, być może i Państwo zechcą dołączyć do stale powiększającego się grona naszych zadowolonych klientów i skorzystać z profesjonalnej usługi za przystępną cenę.

Zapraszamy !

kontakt:
0-660-463-036
arkamt@arkamt.pl
~klient - 13:48 04-11-2010
polecam:
www.22procent.pl
~mrw111 - 17:36 14-12-2010
Ja natomiast, polecam biuro rachunkowe w Wilanowie.
kazjuk - 10:23 10-01-2011
Jeśli chodzi o biuro rachunkowe w Śródmieściu to ja polecam specjalizujące się w księgowości dla małych przedsiębiorstw.
~ola - 11:14 07-04-2011
witam ,
a ja polecam biuro rachunkowe pod Warszawa, okolice Wolomina. Od poczatku ksiegują moja firme i jestm bardzo zadowolona;) Najfajniejsze jest to ze wczesniej ksiegowało dokumeny mojej mamy teraz moje ksieguja córki ksiegowej mamy:) duze doswidczenie , profesjonalizm:) wszyscy którzy tam pracuja posiadaja certyfikat Ksiegowej:) Polise pokazano mi od razu w momencie podpisania dokumentów;)sami przyjezdzaj po dokumnety;) bardzo polecam:)
~gość - 12:40 08-04-2011
Ciężko jest znaleźć solidne biuro rachunkowe. Ciągle tylko zagubiona faktura, niespodziewane koszty i błędy.

Rynek na szczęście weryfikuje i partacze szybko wypadają z interesu.

Proponuję szukać biura z polecenia, od kogoś kto prowadzi firmę (znajomy, rodzina) i jest zadowolony.
~gość - 20:53 28-05-2011
polecam eksiegowość w biurze
~Małgosia - 23:01 07-06-2011
Witam,

Ja mam firmę w Otwocku i dwa razy w miesiącu z wizytą jest u mnie księgowa. Jestem bardzo zadowolona, stawiają na osobisty kontakt z klientem, mi to bardzo odpowiada.

Pozdrawiam
~gość - 01:38 26-08-2011
Wątek założony dość dawno ale temat wciąż aktualny.
Prawda jest taka,że początkującym przedsiębiorcom ciężko jest wybrać biuro i ocenić czy jest dobre czy nie.
Ja sam zaczynałem jako młody chłopak.Nie miałem za bardzo kogo się doradzić,spytać na co zwrócić uwagę.I dwa pierwsze biura były porażką na całej linii.Potem zdecydowałem się na księgowość u znajomej mamy ale z racji powiększania firmy musiałem poszukać biura rachunkowego.To,które znalazłem w końcu do mnie przemawia pozytywnie ;)

Panie bardzo miłe i sympatyczne.W końcu jestem o wszystkim informowany,nie muszę prosić się o informacje,a panie księgowe nie robią mi łaski,że w ogóle ze mną rozmawiają.I ceny nie powalają! Oby tak dalej ;)
~Tomek - 00:23 09-10-2011
Szukacie dobrej księgowej? Mogę polecić biuro rachunkowe, które posiada licencję oraz ubezpieczenie.
~erick - 17:52 26-10-2011
Zorganizowanie przetargu na dane usługi to naprawdę dobry pomysł. Słyszałem, że financetender.com ma spore możliwości. To nowość na rynku, stąd nie każdy o tym słyszał. Myślę że się opłaca, bo można wybrać najkorzystniejszą dla firmy ofertę.
~wie - 23:10 02-11-2011
hmm z Warszawskich biur dobrą renome ma KLK Lubow Kreczmańska. Co ważne są bardzo pomocni przy zakładaniu zupełnie nowych firm, robią praktycznie wszystko za kogoś. Dla osób mających małe pojęcie o papierkach to dosyc ciekawe rozwiązanie
~skryznki - 12:48 13-11-2011
coś mi sie obiło o uszy z tym KLK, a oni nie mają teraz swojego biura w centrum na ul. Zgody? Bo jeśli tak to jestem w domu i wiem o jakie biuro chodzi:). Faktk - biuro dobre jak na nasze tu warunki. A co do wątku głównego czyli jak znaleźć dobre biuro rachunkowe - to podstawa opinie osób które korzystały z usług danego biura. to podstawa
~karin - 17:13 15-11-2011
Najlepiej z poleceni znajomych. My nasz interes przenosimy do Business Park Marywilska, na warszawskim Żeraniu i tam będziemy chcieli znaleźć wykonawcę tej usługi. Zależy nam na tym, by firma była "pod ręką".
~ccc - 22:14 21-01-2012
Polecam Biuro Rachunkowe we Wrocławiu - www.mnowakowski.pl
~gość - 14:02 24-01-2012
BIURO USŁUG KSIĘGOWYCH I AUDYTORSKICH
BARBARA CZUCHAJ
ul. Marokańska 2s
03-977 Warszawa
Tel. 22 672 28 14
Tel.kom. 601 279 280

www.bukia.com.pl
biuro@bukia.com.pl
~Maja - 08:48 27-01-2012
Witam,
Znajomy korzystał z obsługi biura rachunkowego Wolszczak.com i jest zadowolony, własnie sama osobiście zastawiam się nad zmianą księgowości, tym bardziej, że dowiedziałam się że mają promocję ostatnio na b2b deal.
~Zen - 10:45 27-01-2012
czy przy kontynuacji współpracy przewidziany jest jakiś rabat?
~gość - 15:52 27-01-2012
Szczerze mówiąc w ofercie nic nie wiedzę, więc najlepiej skontaktować się bezpośrednio z firmą:)
~gość - 23:55 02-02-2012
pnp tax % accounts
~Marek - 19:06 04-02-2012
Moje biuro od roku korzysta z internetowej aplikacji Strateo i jest naprawdę spoko. Przedtem miałem ciągłe starcia z księgową bo mi się gubiły dokumenty (albo zapomniałem wziąć faktury jak płaciłem kartą) a zanim to z nią wyjaśniłem to czasem z pół roku minęło. Teraz wystarczy, że się zaloguję do ich systemu przez przeglądarkę i dokładnie wiem co mam jeszcze do wyjaśnienia. Jak się księgowej coś nie rozlicza bo niby przelew źle opisany to od razu to widzę. Naprawdę fajna sprawa i z tego co się orientuję, to każde biuro rachunkowe może korzystać ze Strateo.
~Paulina - 10:14 24-02-2012
Witam,
Szczerze mogę polecić biuro rachunkowe Pharmainvest (biuro@pharmainvest.pl), obsługa super, bardzo dużą pomoc otrzymałam przy zakładaniu działalności gospodarczej a potem przy spółce cywilnej,Panie załatwiły dosłownie wszystko w dwa dni. Nie jest to duże biuro, obsługa super i ceny też mają konkurencyjne, można się dogadać.
~Pol - 14:08 03-03-2012
Ja współpracuję i polecam 4A ENTERPRISE z Pruszkowa, dokumenty odbierają gratis. Nieduże biuro rachunkowe, indywidualnie podchodzą do klienta, są zawsze na czas i maja przyjazne ceny. Widać, że zależy im na jakości pracy i nie maja masówki co najważniejsze. Ja mam u nich kpir i sprawy kadrowo-płacowe dla moich pracowników, a mój kolega pełną księgowość i też chwali sobie współpracę z nimi. Ich strona www.4aEnterprise.pl
bruken - 20:45 15-03-2012
Hej, prowadzę własną działalność gospodarczą. Od pół roku korzystam z biura rachunkowego GaBaFi mieszczącego się w Warszawie - link http://www.gabafi.pl/
Oferują oni tanie i kompletne usługi, a co się teraz na pewno przyda,w swojej ofercie mają rozliczenia podatkowe. Pracują rzetelnie i uczciwie. Polecam
~Antoni - 23:09 15-03-2012
A ja korzystam z biura rachunkowego z woj. lubelskiego.
Mają niesamowicie niskie ceny, mają wszystkie certyfikaty i ubezpieczenie OC co jest bardzo ważne!
Dokumenty odbierali osobiście a teraz wysyłam listem poleconym i nie ma ŻADNYCH problemów.
Polecam każdemu gdyż koszty działalności powinny spadać w tych czasach.
Dodatkowo zapewniają pełną obsługę BHP mojej firmie, robią sprawozdzania paliwowe i inne rzeczy, na prawde profesjonaliści!

Polecam www.arfi.pl
~Tania Rachunkowosc - 10:51 23-03-2012
Najtańsza księgowość. Pełna obsługa księgowo – kadrowa. Rozliczamy wszystkie firmy, bez względu na charakter działalności.
Kpir, księgi handlowe, ryczałt, zus, płace.
Osoby fizyczne, spółki, fundacje.
Pomagamy w zakładaniu firm, dojeżdżamy po dokumenty, reprezentujemy naszych klientów przed Urzędami.
Posiadamy licencje MF i ubezpieczenie OC.
Cała księgowość wraz z zusem w jednej cenie. Bez limitu dokumentów i bez limitu pracowników. Tylko my proponujemy takie warunki.
Współpraca z nami to same korzyści:
- oszczędność czasu - zajmiemy się Twoją księgowością, masz więcej czasu dla siebie
- oszczędność pieniędzy - tak tanio tylko my prowadzimy księgowość
- bezpieczeństwo - w pełni odpowiadamy za to co robimy.
I najważniejsze, u nas klient decyduje ile chce płacić. Zadzwoń lub napisz i sam ustal cenę za którą poprowadzimy Twoją księgowość.
792266402
biuro@taniarachunkowosc.pl
www.taniarachunkowosc.pl
~bojkes meble - 12:29 20-04-2012
Ja również zaczynałem działalność kilka lat temu. I tak jak ty szukałem taniej księgowej. Ale uwierz mi nie o to chodzi. Może na początku nie ma dużo faktur ale sa inne sprawy które trzeba prowadzić i najlepiej jeśli masz kogoś kto ci trochę doradzi a nie zleci stażyście wpisanie twoich danych do komputera w odpowiednie rubryki a potem wysłanie ich do Urzędu Skarbowego. Jak juz od samego początku zaczniesz robić coś byle jak to potem ciężko to wszystko wyprostować. Wiem coś o tym. Moją księgowość prowadziło na początku takie biuro własnie zatrudniające kilka stażystek. Na szczęście po pierwszej kontroli skarbowej uświadomiłem sobie ze nie wszystko jest w porządku. Trochę mnie to kosztowało. I wtedy znajomy polecił mi pana Jarosława Kalisz. Ten człowiek naprawdę zna się na rzeczy i nawet jest tańszy niż moje poprzednie biuro. Tylko więcej się czepia. Ale ma ku temu powody. Czasem muszę coś poprawiać kilka razy ale przynajmniej wiem ze wszystko jest porządnie wykonane. Jego biuro jest w Warszawie a moja firma mieści się 100 km od warszawy, ale warto raz na jakiś czas podwieść dokumenty i mieć święty spokój.

numer telefonu do pana Jarka 796 525479 naprawdę polecam jeśli komos zależy aby miec spokój z us i nie mieć bałaganu w dokumentach. Stawka zaczyna sie chyba od 100 zł przy małej ilości faktur. Ale to już trzeba samemu sprawdzić
~gość - 11:49 08-05-2012
wybór biura rachunkowego to bardzo ważna decyzja, ale to już pewnie wiesz.

korzystałem z usług różnych firm i przez lata księgowość spędzała mi sen z powiek. nieterminowość, popełnianie błędów, kłopoty z dodzwonieniem się... musiałem pilnować, sprawdzać, ponaglać.

wreszcie, z polecenia, trafiłem na www.wl-accountancy.pl i jest to biuro, jakiego długo szukałem - pełen profesjonalizm, doświadczenie, skrupulatność i to za bardzo rozsądną cenę.

radziłbym Ci zrobić wywiad - popytać znajomych, sąsiadów, kontrahentów. poczytać opinie w internecie. porównać warunki i wybrać to, które Tobie, indywidualnie, najbardziej odpowiada.
~odkuszacz - 09:28 11-05-2012
Tutaj można znaleźć biura rachunkowe z całej Polski:
http://www.baza-firm.com.pl/Biura-rachunkowe-doradztwo-podatkowe/
~gracja - 15:36 11-05-2012
Jesli o mnie chodzi to mogę polecić takie własnie, sprawdzone i dobre biuro księgowe http://www.laurenpeso.pl/Usługi-księgowe
sprawdzone przeze mnie i moich znajomych.

Niezbędnik »

KalkulatoryWskaźniki
PismaBazy adresowe

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona