Zadaj pytanie na forum
Małgorzata SłomkaDoradca podatkowy nr wpisu 09900, prawnik, zatrudniona w Instytucie Studiów Podatkowych na stanowisku konsultanta podatkowego |
| dukeaecc | ja_jagienka | nieruchomosci_waw | Inaf789 |

~t-rex |
słyszałem, że terminal płatniczy w sklepie może mieć niezłe dodatkowe funkcje, np. doładowywanie telefonów - czy ktoś się orientuje w tym zakresie ?? | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~urbann 192.168.*.* |
Zainstalowanie terminala płatniczego w sklepie lub placówce usługowej nie oznacza jedynie kosztów związanych z dzierżawą sprzętu i prowizjami od transakcji (Interchange fee). Dzięki dodatkowym funkcjom, terminal płatniczy może stać się dodatkowym źródłem przychodów. /> Podstawową funkcją terminali płatniczych jest akceptacja kart płatniczych w punktach handlowo usługowych. Nowoczesne terminale płatnicze jednak wyposażone są w wiele innych funkcji , których wykorzystanie może przynieść właścicielom placówki dodatkowy przychód i poprawić płynność finansową firmy. Jedną z dodatkowych funkcji terminala jest możliwość sprzedaży doładowań telefonów komórkowych lub opłata rachunków. Usługi taka oferuje firma min PayUp, eService, BillBird. Firma PayUp umożliwia za pomocą swoich terminali doładowanie telefonów komórkowych lub opłacenie rachunków za prąd, gaz, telefon itp. Sprzedawca wprowadza niezbędne informacje do terminala uniwersalnego PayUp, który komunikuje się z centrum rozliczeniowym. Terminal drukuje potwierdzenie dokonania transakcji dla klienta i kopię dla sprzedawcy eService oferuje system telePompka. System ten umożliwia uzupełnienie stanu konta telefonów prepaid wszystkich sieci komórkowych GSM w Polsce, tj. Era TakTak, Heyah, Orange, Simplus, Sami Swoi i Play. Firma Billbird poza możliwością opłaty rachunków, proponuje także usługę Moje Doładowania – czyli funkcję umożliwiającą doładowanie komórki. Możemy skorzystać z dwóch wygodnych sposobów doładowania: błyskawicznie, z podaniem numeru telefonu, czyli tzw. top-up (telenumer), lub poprzez zakup elektronicznego kuponu, tzw. e-voucher (telekarta). Dodatkowo firma Billbird proponuje usługę VIA™ - Moje Przekazy polega na realizacji transakcji wypłaty gotówki z przekazów międzynarodowych za pośrednictwem systemu MoneyGram. System ten umożliwia odbieranie pieniędzy od osób z zagranicy W kasie oznaczonej logo VIA™ - Moje Przekazy można odebrać gotówkę. Bankowe i hotelowe terminale wyposażone są w funkcję „gotówka”, dzięki której istnieje możliwość wypłaty pieniędzy za pomocą karty. Dzięki tej funkcji użytkownicy kart mogą wypłacić gotówkę w okienku kasowym banku lub w recepcji hotelu. Usługa Cash Back, umożliwia wypłatę gotówki z kasy w punktach handlowo-usługowych przy okazji robienia płatności za towary lub usługi. Warunkiem wypłaty gotówki ze sklepowej kasy jest dokonanie płatności kartą płatniczą, dzięki czemu przy okazji zakupów możemy z rachunku karty wypłacić do 200 zł gotówki. Preautoryzacja wykorzystywana najczęściej w hotelach i wypożyczalniach samochodów. Jej celem jest zabezpieczenie środków na koncie klienta na wypadek jego rezygnacji z usługi. Usługa ta wykorzystywana jest najczęściej w hotelach i wypożyczalniach samochodów, w ostatnim czasie jednak funkcję tą wykorzystują inne firmy usługowe chcące zagwarantować sobie w ten sposób zwrot poniesionych wcześniej kosztów. Wykorzystane źródła: PayUp, eService, Billbird | ||
linki reklamowe | |
~gość 192.168.*.* |
Potwierdzam, doładowania telefonów były opłacalne jeszcze kilka lat temu, teraz w mojej mojej miejscowości prawie w każdym sklepiku można doładować telefon. | ||
~Rafael 83.238.*.* |
Witam Do wymienionych powyżej firm należy dopisać jeszcze firmę Elavon. Jeśli jest Pan terenu woj. opolskiego to zapraszam na moją stronę: www.elavon-opole.pl, gdzie znajdzie Pan więcej informacji. W razie pytań proszę dzwonić pod podane na stronie telefony. Pozdrawiam | ||
~andrew_b4 77.115.*.* |
Wiem że najkorzystniejszą przynajmniej na woj.łódzkim jest firma Euronet.Daje 8,5% ,przyjmowanie rachunków i płatność kartą .Więcej: andrew_b4@o2.pl | ||
~Bobsley 78.88.*.* |
A jakbym w swoim sklepie chciał zapłacić swoją kartą kredytową?? Żeby ominąć 3% koszt wypłaty gotówki z bankomacie.... jak to wygląda?? czy muszę do takiej transakcji dołączyć paragon fiskalny?? | ||
~ph 213.77.*.* |
formalnie powinienes, ale pamietaj o prowizji od trx. http://www.terminale-platnicze.org/ | ||
linki reklamowe | |
~El Nova 82.210.*.* |
Najwyższa jakość terminali to niewątpliwie REA Card. Nasze terminale służą do płatności kartą, szybko i skutecznie. Instalujemy na terenie: Warszawa, Olsztyn i teren całego kraju. Szczegóły na stronie: www.pay-card.pl | ||
~użytkownik 85.222.*.* |
Proponuje skorzystać z firm które integrują systemy sprzedażowe z terminalami na których jest wszystko :) czyli akceptacja kart, doładowania telefonów, płatności rachunków. Namiary na fimę www.hilltech.pl Terminale płatnicze hilltech integrowane są obecnie z programem Small Busines firmy Symplex | ||
~necoman 85.89.*.* |
Najtańsze i z darmowym serwisem jest REA CARD. Sprzedaje różne marki terminale płatnicze. Ale przejrzałem wszystkie oferty. Jeśli Państwo chcą terminal REA Card polecam siebie. Działam na terenie łodzi i okolic. necoman@o2.pl 514 472 134 | ||
| Kalkulatory | Wskaźniki |
| Pisma | Bazy adresowe |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |