terminal płatniczy - dodatkowe funkcje(http://biznes.wieszjak.pl/forum/thread/10875,terminal-platniczy---dodatkowe-funkcje.htm)
~t-rex
- 09:59 01-07-2009
słyszałem, że terminal płatniczy w sklepie może mieć niezłe dodatkowe funkcje, np. doładowywanie telefonów - czy ktoś się orientuje w tym zakresie ??
~urbann
- 12:23 02-07-2009
Zainstalowanie terminala płatniczego w sklepie lub placówce usługowej nie oznacza jedynie kosztów związanych z dzierżawą sprzętu i prowizjami od transakcji (Interchange fee). Dzięki dodatkowym funkcjom, terminal płatniczy może stać się dodatkowym źródłem przychodów. />
Podstawową funkcją terminali płatniczych jest akceptacja kart płatniczych w punktach handlowo usługowych. Nowoczesne terminale płatnicze jednak wyposażone są w wiele innych funkcji , których wykorzystanie może przynieść właścicielom placówki dodatkowy przychód i poprawić płynność finansową firmy.
Jedną z dodatkowych funkcji terminala jest możliwość sprzedaży doładowań telefonów komórkowych lub opłata rachunków. Usługi taka oferuje firma min PayUp, eService, BillBird.
Firma PayUp umożliwia za pomocą swoich terminali doładowanie telefonów komórkowych lub opłacenie rachunków za prąd, gaz, telefon itp. Sprzedawca wprowadza niezbędne informacje do terminala uniwersalnego PayUp, który komunikuje się z centrum rozliczeniowym. Terminal drukuje potwierdzenie dokonania transakcji dla klienta i kopię dla sprzedawcy
eService oferuje system telePompka. System ten umożliwia uzupełnienie stanu konta telefonów prepaid wszystkich sieci komórkowych GSM w Polsce, tj. Era TakTak, Heyah, Orange, Simplus, Sami Swoi i Play.
Firma Billbird poza możliwością opłaty rachunków, proponuje także usługę Moje Doładowania – czyli funkcję umożliwiającą doładowanie komórki. Możemy skorzystać z dwóch wygodnych sposobów doładowania: błyskawicznie, z podaniem numeru telefonu, czyli tzw. top-up (telenumer), lub poprzez zakup elektronicznego kuponu, tzw. e-voucher (telekarta). Dodatkowo firma Billbird proponuje usługę VIA™ - Moje Przekazy polega na realizacji transakcji wypłaty gotówki z przekazów międzynarodowych za pośrednictwem systemu MoneyGram. System ten umożliwia odbieranie pieniędzy od osób z zagranicy W kasie oznaczonej logo VIA™ - Moje Przekazy można odebrać gotówkę.
Bankowe i hotelowe terminale wyposażone są w funkcję „gotówka”, dzięki której istnieje możliwość wypłaty pieniędzy za pomocą karty. Dzięki tej funkcji użytkownicy kart mogą wypłacić gotówkę w okienku kasowym banku lub w recepcji hotelu.
Usługa Cash Back, umożliwia wypłatę gotówki z kasy w punktach handlowo-usługowych przy okazji robienia płatności za towary lub usługi. Warunkiem wypłaty gotówki ze sklepowej kasy jest dokonanie płatności kartą płatniczą, dzięki czemu przy okazji zakupów możemy z rachunku karty wypłacić do 200 zł gotówki.
Preautoryzacja wykorzystywana najczęściej w hotelach i wypożyczalniach samochodów. Jej celem jest zabezpieczenie środków na koncie klienta na wypadek jego rezygnacji z usługi. Usługa ta wykorzystywana jest najczęściej w hotelach i wypożyczalniach samochodów, w ostatnim czasie jednak funkcję tą wykorzystują inne firmy usługowe chcące zagwarantować sobie w ten sposób zwrot poniesionych wcześniej kosztów.
Wykorzystane źródła: PayUp, eService, Billbird
~gość
- 11:14 23-07-2009
Potwierdzam, doładowania telefonów były opłacalne jeszcze kilka lat temu, teraz w mojej mojej miejscowości prawie w każdym sklepiku można doładować telefon.
~Rafael
- 13:05 13-11-2009
Witam
Do wymienionych powyżej firm należy dopisać jeszcze firmę Elavon. Jeśli jest Pan terenu woj. opolskiego to zapraszam na moją stronę: www.elavon-opole.pl, gdzie znajdzie Pan więcej informacji. W razie pytań proszę dzwonić pod podane na stronie telefony.
Pozdrawiam
~andrew_b4
- 18:32 13-12-2009
Wiem że najkorzystniejszą przynajmniej na woj.łódzkim jest firma Euronet.Daje 8,5% ,przyjmowanie rachunków i płatność kartą .Więcej: andrew_b4@o2.pl
~Bobsley
- 18:40 14-12-2009
A jakbym w swoim sklepie chciał zapłacić swoją kartą kredytową?? Żeby ominąć 3% koszt wypłaty gotówki z bankomacie.... jak to wygląda?? czy muszę do takiej transakcji dołączyć paragon fiskalny??
~ph
- 14:26 23-02-2010
formalnie powinienes, ale pamietaj o prowizji od trx.
http://www.terminale-platnicze.org/
~El Nova
- 22:22 06-04-2010
Najwyższa jakość terminali to niewątpliwie REA Card.
Nasze terminale służą do płatności kartą, szybko i skutecznie.
Instalujemy na terenie: Warszawa, Olsztyn i teren całego kraju.
Szczegóły na stronie:
www.pay-card.pl
~użytkownik
- 01:13 28-04-2010
Proponuje skorzystać z firm które integrują systemy sprzedażowe z terminalami na których jest wszystko :) czyli akceptacja kart, doładowania telefonów, płatności rachunków. Namiary na fimę www.hilltech.pl Terminale płatnicze hilltech integrowane są obecnie z programem Small Busines firmy Symplex
~necoman
- 18:36 10-05-2010
Najtańsze i z darmowym serwisem jest REA CARD. Sprzedaje różne marki terminale płatnicze. Ale przejrzałem wszystkie oferty.
Jeśli Państwo chcą terminal REA Card polecam siebie. Działam na terenie łodzi i okolic. necoman@o2.pl 514 472 134
~terminale-pos.pl
- 17:06 24-07-2010
Najtańsze terminale płatnicze. Tylko teraz popisując umowę do 31.08.2010 2 miesiące dzierżawy terminala gratis!
www.terminale-pos.pl
~Elmer
- 17:52 11-08-2010
A ja oferuję terminale z niską prowizją i dużymm rabatem na doładowania pre-apid.
www.terminalekartowe.pl
~elmer
- 18:50 11-08-2010
A dla porównania stary dobry Elavon.
www.terminalekartowe.pl
~elmer
- 23:41 11-08-2010
A jeśli Pan nie jest to
www.terminalekartowe.pl
~Przemek
- 18:34 07-09-2010
http://www.terminalekartowe.pl
Dodatkowe funkcje:
-pre paid - rabat ok 5 %
-cashback
-przewalutowanie, jeżeli klient jest zagraniczny
-płatność rachunków
-transkacje zbliżeniowe
-dostęp internetowy do historii transkacji
~REA Card
- 23:15 27-09-2010
Najkorzystniejsza cenowo oferta to bez wątpienia REA Card.
- Bez limitów
- Bez dopłat do maestro
- Bez opłat minimalnych minimalnych
- Bez aneksów i zmian w umowach na niekorzyść akceptanta
Terminale:
- Analogowe
- Internetowe w tym bateryjne wi-fi
- GSM / GPRS
Najniższe abonamenty oraz prowizje na rynku
www.pay-card.pl
terminale-pos.pl
- 21:31 04-10-2010
Najtańsze terminale płatnicze na rynku.
Zapraszam do zapoznania się z ofertą na:
www.terminale-pos.pl
Posiadasz już terminal? Damy Ci tańszą ofertę!
~Terminal
- 13:28 17-12-2010
jeśli szukasz dobrej oferty na terminal pisz pre-paid@wp.pl
~darek
- 15:58 15-03-2011
Mam u siebie terminal.
Szukałem,przebierałem w ofertach ponad dwa miesiące i znalazłem najlepszą ofertę.
Jak jest ktoś zainteresowany to mogę doradzić (sam miałem kiedyś ten dylemat) w wyborze firmy.
e-mail: darekcizemka@op.pl
~1234
- 23:44 06-05-2011
www.terminale-doladowania.pl
~gość
- 13:04 28-11-2011
Służe pomocą, zajmuję się rynkiem woj.Wielkopolskiego , każdemu zainteresowanemu terminalem polecam kontakt ze mną w celu umówienia się na spotkanie ,wyjaśnie wątpliwości oraz przedstawię umowę . Zachęcam do podjecia współpracy +48 664 902 580 od 8 do 21 Terminale Płatnicze
~gość
- 09:19 05-12-2011
A ja skorzystałem ze strony www.akceptacjakart.com i jestem bardzo zadowolony.
Mam dobre warunki a samo podpisanie umowy i instalacja urządzenia przebiegły bardzo szybko.Polecam
~heyah121
- 12:39 05-01-2012
Witam
Szukam pracy jako Technik serwisu terminali płatniczych/Serwisant. Proszę o kontakt: heyah121@wp.pl
~pos
- 10:33 23-02-2012
Witam. Wszystkich zainteresowanych Terminalem Płatniczym, akceptacją kart i innych usług związanych z urządzeniem zapraszam na www.pos-terminal.pl. Zapewniamy ofertę bez żadnych ukrytych kosztów i jakiś dziwnych opłat, umowa na czas określony lub nie określony bez kary za zerwanie. Jasne i czytelne warunki współpracy. Zapraszam do współpracy. Pozdrawiam
~Wrocław
- 18:36 17-03-2012
Wszystkich zaiteresowanych terminalami płatniczymi we Wrocławiu oraz na całym dolnym śląsku zapraszam do współpracy. Oferuję bardzo konkurencyjne warunki.
Przedstawiciel Elavon
www.terminale-platnicze.wroclaw.pl
~Terminal
- 10:44 16-05-2012
Sprawdź Nas Satysfakcja 100% Gwarantowana
~Terminal
- 10:45 16-05-2012
Sprawdź Nas Satysfakcja 100% Gwarantowana