szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick
* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
15:31 19-07-2010 ~Wald
Hej Marika.
Koleżanka chyba coś pomieszała bo zgdonie z Konstytucją (art 203):
1. Najwyższa Izba Kontroli kontroluje działalność organów administracji rządowej, Narodowego Banku Polskiego, państwowych osób prawnych i innych państwowych jednostek organizacyjnych z punktu widzenia legalności, gospodarności,celowości i rzetelności.
2. Najwyższa Izba Kontroli może kontrolować działalność organów samorządu terytorialnego, komunalnych osób prawnych i innych komunalnych jednostek organizacyjnych z punktu widzenia legalności, gospodarności i rzetelności.
3. Najwyższa Izba Kontroli może również kontrolować z punktu widzenia legalności i gospodarności działalność innych jednostek organizacyjnych i podmiotów gospodarczych w zakresie, w jakim wykorzystują one majątek lub środki państwowe lub komunalne oraz wywiązują się z zobowiązań finansowych na rzecz państwa.
No chyba, że jeden z tych podmiotów działa w formie zoo.
2.
12:19 14-07-2010 Marika_
Koleżanka mi powiedziała, że w firmie mają kontrolę NIKu. Firma jest raczej małą spółką, z ograniczoną odpowiedzialnością, założona przez osobę prywatną. Zawsze wydawało mi się, że NIK kontroluje raczej przedsiębiorstwa państwowe, no ale może się myliłam. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć więcej na ten temat?