Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | ja_jagienka | nieruchomosci_waw | Inaf789 |

Czeka mnie ważne spotkanie "biznesowe". Będziemy rozmawiać o interesach w restauracji. I stąd pytanie - czy jako gospodarz, powinienem pozwolić mojemu kompanowi pierwszemu wybrać potrawę? Co z winem? Czy mogę poprosić kelnera o dobór odpowiedniego trunku? Czy jeszcze o czymś powinienem wiedzieć? Pomóżcie, bo nie jestem obeznany z takimi zasadami, a zależy mi żeby się przedstawić z jak najlepszej strony;) | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
hichaju, myślę, że przede wszystkim potrzebne jest wyczucie. Oczywiście można spróbować dać mu palme pierwszeństwa w wyborze dania, ale jeśli widzisz, ze on nie ma pojęcia co wziąć, a Ty znasz ten lokal to możesz mu coś polecić. Polecić - nie narzucić;) Można też zapytać na co ma ochotę do picia - bo może będzie chciał wypić zwykle piwo;) A jeśli nie możesz jego zapytać czy zna się np. na winach i czy może coś polecić. Wiesz, kultura, rozmowa, to klucz do sukcesu - tu nie ma sztywnej etykiety jak w spotkaniach z kobietami;) | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Wskaźniki |
| Pisma | Bazy adresowe |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |