Spotkanie biznesowe - jak powinien zachować się gospodarz?   (http://biznes.wieszjak.pl/forum/thread/115307,Spotkanie-biznesowe---jak-powinien-zachowac-sie-gospodarz.htm)

hichaj - 11:46 22-07-2010
Czeka mnie ważne spotkanie "biznesowe". Będziemy rozmawiać o interesach w restauracji. I stąd pytanie - czy jako gospodarz, powinienem pozwolić mojemu kompanowi pierwszemu wybrać potrawę? Co z winem? Czy mogę poprosić kelnera o dobór odpowiedniego trunku?
Czy jeszcze o czymś powinienem wiedzieć?
Pomóżcie, bo nie jestem obeznany z takimi zasadami, a zależy mi żeby się przedstawić z jak najlepszej strony;)
Marika_ - 18:01 22-07-2010
hichaju, myślę, że przede wszystkim potrzebne jest wyczucie. Oczywiście można spróbować dać mu palme pierwszeństwa w wyborze dania, ale jeśli widzisz, ze on nie ma pojęcia co wziąć, a Ty znasz ten lokal to możesz mu coś polecić. Polecić - nie narzucić;) Można też zapytać na co ma ochotę do picia - bo może będzie chciał wypić zwykle piwo;) A jeśli nie możesz jego zapytać czy zna się np. na winach i czy może coś polecić.
Wiesz, kultura, rozmowa, to klucz do sukcesu - tu nie ma sztywnej etykiety jak w spotkaniach z kobietami;)

Niezbędnik »

KalkulatoryWskaźniki
PismaBazy adresowe

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
dukeaeccGarionnieruchomosci_wawja_jagienka
Dołącz do naszego grona