Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | nika weronika |

~Karina 88.156.*.* |
Witam, powiedzmy, że mam "wolne" 20 - 30 tys. zł. Czy istnieje jakakolwiek szansa, że uda mi się za taką kwotę rozkręcić chociaż malutki biznesik? Czy jednak jest to znacznie za mało? Pytanie oczywiście kieruję do osób które choć trochę się w tym orientują. Zależy mi na małej działalności, niekoniecznie przynoszacej wielkie dochody, tylko coś swojego, co mogłanbym sukcesywnie rozwijać... | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
30 tysięcy PLN to mało i dużo jednocześnie. Napisz czy miałaś już jakieś pomysły, a może hobby? :) Osobiśćie polecam e-sklep lub biznes na znanym portalu aukcyjnym. | ||
linki reklamowe | |
To zależy co lubisz robić, lub jaką pracę chcesz włożyć w to co robisz ;) internetowy biznes możesz rozkręcić za 1 - 2 tys zł, za 20-30 tys możesz rozkręcić całkiem przyjemną firmę świadczącą usługi, ale znowu pojawia się pytanie co lubisz robić? ;) Możesz też spróbować zrobić coś na zasadzie biznesów równoległych, czyli pracować gdzieś na etacie i po pracy rozkręcać coś własnego. Albo uruchomić coś co jest akurat potrzebne i poczekać na zyski, jak ta wyszukiwarka vzm-1, która szuka materiały do zwrotów vat za materiały budowlane po numerach PKWIU, co akurat jest bardzo potrzebne ;) --- Ostatnio edytowany: 12:10 06-05-2011 przez Ilona Sroczyńska-Skoratko | |||
~Karina 83.16.*.* |
Miło, że jest odzew. No cóż, tak po prawdzie moim problemem jest, że nie mam żadnego konkretnego pomysłu... Nie mam umiejętności do świadczenia usług (np. robienie tipsów czy coś takiego), więc jedyne co mi przychodzi do głowy to sklep. Tylko z czym - nad tym się usilnie zastanawiam. Ewentualnie myślałam nad załozeniem jakiegoś domu dziennej opieki nad dzieckiem - ale to już chyba zbyt duże koszty... A tak w ogóle to marzy mi się własna książka - ale to na pewno pozostanie w sferze marzeń;) | ||
Myślę, że królem sklepów jest sklep spożywczy - zawsze i wszędzie będzie wzięcie - pytanie jak duże oraz co z konkurencją. Biznes internetowy to też konkretny pomysł - sklep z odzieżą z UK? sklep z burżujskimi słodyczami? CO tylko chcesz... | ||
~bigbrother 193.23.*.* |
A próbowałeś zainteresować się możliwościami jakie oferuje na ten cel Unia Europejska? Jeśli myślisz o np. założeniu e-biznesu teraz w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka trwa nabór wniosków o dofinansowanie (działanie 8.1). Innym pomysłem jest np. pozyskanie pieniędzy z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki lub regionalnych programów operacyjnych lub wojewódzkie/powiatowe urzędy pracy. Możliwości są szerokie, a im większy kapitał tym większe szanse zaistnienia na rynku. Pozdrawiam, | ||
~rumcajs 195.22.*.* |
Ja bym raczej ulokowal gdzies te pieniadze i zabezpieczyl swoja przyszlosc, ale jak to skutecznie wykonac ? Gielda chyba odpada ? | ||
linki reklamowe | |
~kubik 80.48.*.* |
niekoniecznie, z gielda poprostu wiaze sie pewne ryzyko, a jak chcesz mega bezpiecznie to lokaty, tylko ze w tym wypadku bezbelkowe, zeby Cie z zysku nie ograbiali, w getin maja, oprocentowanie ladnie wyglada | ||
Bardzo dobrym pomysłem który z pewnością się sprawdzi jest załozenie apteki,to jak ze sklepem spożywczym: ludzie zawsze do tam przyjdą. Tylko 30 tyś to troche mało na taki biznes... | |||
~gość 94.75.*.* |
Ale z jakim asortymentem?? Sklep łatwo otworzyć na home.pl ale ile i jaki towar będzie się oferowało? Musi być spory asortyment, chyba, ze mowa o allegro. | ||
| Kalkulatory | Wskaźniki |
| Pisma | Bazy adresowe |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |