Przejdź do strony:
» Jaki biznes za 30 tys.?
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Firma
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~gość
95.50.*.*

02:48 29-04-2011
Może drukarnia internetowa, coś w stylu np. caffeprint? Myśle, że w dzisijeszych czasach to dobry biznes, ludzie często korzystają z takich usług.
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz

12:06 04-05-2011
Mając 30 tys. w kieszeni można podjąć się jeszcze jednego biznesu. Sprawdza się od lat, spora konkurencja, ale też duży popyt. Mam na myśli handel samochodami ściąganymi z UE. Robi się jeszcze ciekawiej bo w sejmie leży projekt ustawy umożliwiającej rejestrację auta pochodzącego z państw członkowskich z pominięciem obecnie występujących formalności.

Co z kosztami i zyskiem?

25 tys. na auta + 1 tys. na podróż do Szwajcarii lub Niemiec. 4 tys. na reklamę, ogłoszenia, a w niektórych przypadkach przygotowanie podwórka do przyjęcia potencjalnych klientów. Ile można zarobić? Około 1-2 tys. zł na jednym sprowadzonym samochodzie. Czasem trafiają się także wyjątkowe okazje pozwalające zyskać zamiast 10-15% wartości auta, nawet do 25-30%.
odpowiedz

linki
reklamowe

~bednarek
46.112.*.*

14:36 04-05-2011
koralonis napisal(a): Mam podobny budżet, chcę to wesprzeć dotacją, ale brak mi dobrego pomysłu.

moze zacznij od takiej prostej analizy rynku i tego na czym sie znasz. bo zalozyc biznes to dzisiaj mimo wszystko nie taki duzy problem. jezeli chcesz zeby to przedsiebiortswo przynosilo realne zyski to musisz jednak przeanalizowac, czy w twojej okolicy interes wypali. trzeba sie rozejrzec jakie branze w twojej okolicy sie rozwiaja. potem pomyslec o reklamie. osobiscie polecam wizytowke w panoramie firm. przy rosnacym zainteresowaniu internetem w polsce dobra i wysoko wypozycjonowana wizytowka to jest klucz do sukcesu. przy tym mozesz liczyc na sporo klientow, bo ludzie wola szukac uporzadkowane infomracje niz szperac w wyszukaniach google. po trzecie zabezpieczenie. jakby sie nie udalo, to zebys mogl liczyc na jakies srodki, ktore beda w stanie firme wyprowadzic z sytuacji kryzysowej.
odpowiedz

13:15 12-05-2011
Może zrobić jakieś badanie rynku i dowiedzieć się od ludzi czego im brakuje i jakie mają potrzeby.
odpowiedz
~gość
192.168.*.*

13:21 12-05-2011
Haynet napisal(a): Może zrobić jakieś badanie rynku i dowiedzieć się od ludzi czego im brakuje i jakie mają potrzeby.

Pytanie tylko kto wyłoży pieniądze na takie badanie?
odpowiedz
~gość
89.22.*.*

20:51 11-11-2011
mich.min napisal(a): Mając 30 tys. w kieszeni można podjąć się jeszcze jednego biznesu. Sprawdza się od lat, spora konkurencja, ale też duży popyt. Mam na myśli handel samochodami ściąganymi z UE. Robi się jeszcze ciekawiej bo w sejmie leży projekt ustawy umożliwiającej rejestrację auta pochodzącego z państw członkowskich z pominięciem obecnie występujących formalności.

Co z kosztami i zyskiem?

25 tys. na auta + 1 tys. na podróż do Szwajcarii lub Niemiec. 4 tys. na reklamę, ogłoszenia, a w niektórych przypadkach przygotowanie podwórka do przyjęcia potencjalnych klientów. Ile można zarobić? Około 1-2 tys. zł na jednym sprowadzonym samochodzie. Czasem trafiają się także wyjątkowe okazje pozwalające zyskać zamiast 10-15% wartości auta, nawet do 25-30%.

Niestety jestem takim ,,biznesmenem". Niestety twoje obliczenia na dzień dzisiejszy się nie sprawdzają. Wystarczy że się podwinie noga (wysypie sie coś w aucie, rozbijesz w czasie powrotu)i co wtedy zostajesz . WIem że pisałeś to dawno, ale na dzień dzisiejszy jest za duża konkurencja. Za dużo ludzi się tym zajęło. Niestety to troche śmieszne inwestować 50tyś i czasami dokładać do interesu. Jakieś 8 lat temu kasa była super wszystko szło na pniu, teraz ludziom się pop%@# w glowach. Niestety koszta są wysokie a zysk marny, nie piszę żeby kogoś zniechęcać próbujcie się przekonacie. Są ludzie którzy robią dobrą kasę i takich nawet znam, ale nie są czasami do końca uczciwi.
odpowiedz

linki
reklamowe

Przejdź do strony:

Niezbędnik »

KalkulatoryWskaźniki
PismaBazy adresowe

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789