Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | kw02 | barszym | Łukasz Nysztal |

Czy ma ktoś może dobry i sprawdzony wzór umowy najmu lokalu mieszkalnego. Chcę wynająć mieszkanie i poszukuję takiego. Pozdrawiam | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
W necie jest pełno przykładowych umów. Ogólnie trzeba pamiętać, żeby określić termin wypowiedzenia - najlepiej 2 msc., a możliwość wypowiedzenia umowy ze skutkiem natychmiastowym ograniczyć do minimum. Unikaj niejasnych określeń (np. ważne względy, wyjątkowo..) bo wiadomo, że mogą z tego wyniknąć kłopoty. I pamiętaj koniecznie, żeby spisać protokół, w którym zawrzesz spis wszystkich rzeczy w mieszkaniu i stan ich zużycia. Ja np. miałam taką sytuację, że właściciel przypomniał sobie, że 2 lata wcześniej na ścianie wisiało lustro... Ja tego lustra na oczy nie widziałam, właściciel się upierał. Na szczęście wszystko skończyło się pozytywnie, bo lustro się znalazło w piwnicy, ale naprawdę się zestresowałam, zwłaszcza, że właściciel się upierał że było nie wiadomo ile warte;( | |||
linki reklamowe | |
Ja mam świetny wzór. Napisany bezpośrednio pod właściciela mieszkania :) Jeżeli chcesz mogę Ci go podesłać. | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Wskaźniki |
| Pisma | Bazy adresowe |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISÓW |