Co oznacza dla ubezpieczonych wzmożona kontrola zwolnień lekarskich prowadzona przez ZUS   (http://biznes.wieszjak.pl/forum/thread/13241,Co-oznacza-dla-ubezpieczonych-wzmozona-kontrola-zwolnien-lekarskich-prowadzona-przez-ZUS.htm)

~gość - 07:53 09-10-2009
no i bardzo dobrze, nareszcie.
~julie - 20:21 12-10-2009
jak bardzo dobrze?!jestem chora na grype, chodze do pracy, lecze sie sama bo nie moge pojsc do lekarza,gdyz ten przez ta nagonke zusowska boi sie wystawic jakiekolwiek zwolnienie,gdyz zostanie wziety na widelec przez zus!to jest jakis terror..raz probowalam poprosic o jeden dzien zwolnienia z powodu genetycznych badan w centrum zachorowan na raka, lekarka mi odmowila! profesorowie ktorzy mnie badali nie maja uprawnien i druczow do wystawiania zwolnien l4 a moja rodzinna lekarz po okazaniu jej wszystkich dokumentow z wykonanych badan i testow w tym dniu powiedziala ,ze ona sie nie podlozy!gdybym widziala to bym zwiala dzien urlopu!..to zakrawa na jakis chory system..niech panstwo szuka gdzie indziej oszczednosci, np w samym zusie i ich palacach a nie jakims szpiegostwie i inwigilacji pacjentow, ktorzy boja sie pojsc do lekarza
~gosciówa - 12:40 16-10-2009
I bardzo dobrze u mnie w firmie jest osoba która jest już 600 dni na zwolnieniu. ZUS za kazdym razem otwiera jej nowy okres zasiłkowy bo inny lekarz i ani razu jej nie skontrolował i nie wysłal na świadczenie rehabilitacyjne teraz znowu przysłala kolejne zwol na 30 dni a ZUS śpi. i zwolnic jej niemożemy.
~takie jaja tylko w Polsce - 17:42 16-10-2009
Przebywałam w szpitalu 9 dni.Były nawet podejrzenia o nowotwora lub gruźlicę ale tez musze pójsc do ZUZ-su i wytłumaczyc sie dlaczego jestem na L4. Przeciez jeszcze chodze to po co mam brac jezeli moge płacic bo jestem na pełnym ZUZ-sie z działalności gospodarczej.
~Gabi - 17:06 20-07-2010
Po przeczytaniu tych wszystkich fanaberii aż boję się być na tym zwolnieniu. Mam coś w głowie wędruję po lekarzach szpikują lekami i twierdza będzie dobrze, a ja boję się jak cholera a tu jeszcze Zusu trzeba się bać. To jest właśnie Polska 28 lat harowałam jak wół, ludzie gdzie my jesteśmy

Niezbędnik »

KalkulatoryWskaźniki
PismaBazy adresowe

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona