Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | ja_jagienka | Inaf789 |

~Ala 192.168.*.* |
Od dzisiaj cudzoziemiec, który pracuje w polskiej firmie może prosić pracodawcę o sporządzenie umowy o pracę, a także innych niezbędnych dokumentów w jego języku ojczystym. Ciekawe czy nasi przedsiębiorcy są na to przygotowani. Chodzi mi głównie o małe firmy. | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
A ciekawe czy np. w języku suahili też by sporządzili taką umowę :-) | |||
linki reklamowe | |
O ile wiem, to pracodawca ma najpierw poinformować takiego pracownika, że jest możliwość spisania takiej umowy w języku polskim. A co dalej, to już sprawa pracownika i firmy. Ale rzeczywiście pracodawca może mieć w związku z tym dodatkowe koszty, np. z tytułu tłumaczenia. | |||
A wracając do tematu, to pracodawcy mogą mieć niezły problem z tego powodu. | |||
~Maks 212.76.*.* |
Witam! Zgadzam się. A w ogóle czemu ma to służyć? | ||
O ile wiem, to pomysłodawcom chodziło o to, że większość polskich kontrahentów ze Wschodu nie rozumiało tego, co podpisują. | |||
~Maks 212.76.*.* |
Dobre :-) Podpisywali i nie wiedzieli, co podpisują. Mamy bardzo wyrozumiały rząd, który dba o interesy nie tylko obywateli, ale i całego świata :-) | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Wskaźniki |
| Pisma | Bazy adresowe |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |