Mobilna myjnia   (http://biznes.wieszjak.pl/forum/thread/13432,Mobilna-myjnia.htm)

wróbel - 09:10 18-10-2009
Ciekawe ile jest firm w Polsce oferujących takie usługi. Wiem o jednej, która ma swoje oddziały w wielu regionach. Wydaje mi się, że to jest jeszcze całkiem wolna nisza. Jeśli ktoś szuka pomysłów na biznes to chyba warto jest zbadać ten segment.
Ola 81 - 09:11 18-10-2009
Coś czytałam o tej firmie. Podobno teraz szukają franczyzobiorców, bo ich pomysł się sprawdził.
~Maks - 09:50 18-10-2009
Chętnie bym skorzystał z takiej usługi, bo zwykle jak mam umyć samochód, to zawsze czekam z godzinę zanim się zwolni miejsce, bo wolę ręczne myjnie. A taką mam jedną na osiedlu.
~gosc forum - 20:28 22-10-2009
nalezy zwrocic uwage na czynnik srodowiskowy (ustawa o ochronie srodowiska) bo jak wiadomo samochodow nie myje sie powietrzem a przy uzyciu chemicznych srodkow nieorganicznego pochodzenia. za nieuzglednienie tego mozna odpowiadac za zanieczyszczanie srodowiska - za to sa dosc dotkliwe represje.
Ola 81 - 10:07 28-10-2009
Zgadza się, bo ta metoda polega na tym, że mycie samochodu odbywa się bez wody, a za pomocą środków chemicznych. Tylko przecież w życiu codziennym cały czas używamy te środki. Sprząta się biurowce, dworce, hale handlowe. Na pewno są jakieś środki, użycie których jest dopuszczalne.
A po za tym tu nie chodzi o zjawisko na dużą skalę.
~NoWet Polska - 12:16 05-11-2009
Witam.
Jestem przedstawicielem krajowym firmy NoWet w Polsce. Zajmuję się budową sieci myjni mobilnych oraz stacjonarnych działających na zasadzie myjni bezwodnych. Większość informacji można znaleźć na stronie www.nowetpolska.pl. Jeśli chodzi o uwarunkowania środowiskowe to jest to w 100% legalne, i nie wymaga żadnych zezwoleń, ponieważ żadne ścieki nie są generowane w trakcie przeprowadzania usługi.
~Vulcanet - 11:55 06-11-2009
Witam
Jesteśmy firmą zajmującą się tym tematem .
Napewno jest to nisza i napewno dobry sposób na biznes.
Co do produktu i usług wszystko odbywa się z obowiązującymi normai.
Co do modelu biznesowego zapraszam do wspołpracy www.vulcanet.pl vulcanet@vulcanet.pl
Pozdrawiam MichałBorkowski
wróbel - 07:45 10-11-2009
Cześć!
Mam pytanie czy udzielacie licencji. To znaczy czy chodzi tu o franczyzę?
wróbel - 07:47 10-11-2009
I jeszcze jedno pytanie. Jak wygląda początek. Ile trzeba zainwestować, zatrudnić ludzi, czy muszą mieć jakieś skończone kursy itd.
~Vulcanet - 14:40 15-11-2009
Witam,Do rozpoczęcia biznesu potrzebna jest kwota około 3-5 tys ,jeżeli chodzi o szkolenie jak najbardziej jest możliwość ,jeżeli chodzi o licencję i wyłączność na danym terenie też nie ma problemu
www.vulcanet.pl Michał
~kuropatwa - 10:14 16-02-2010
A ja znalazlem cos podobnego w tym temacie aczl=kolwiek wykorzystujacym inna technologie. Chodzi o myjki parowe. Znalazlem dystrybutora takich maszyn na polske firme green steam. Na ich stronie mozna znalezc kilka przydatnych informacji. www greensteam.pl
~jasiooo - 23:05 01-03-2010
hejka:) wlasnie sie zastanawiam nad otworzeniem takiego rodzaju dzialalnosci. ktos sie moze orientuje gdzie mozna jakies szkolenie sobie zalatwic?
~eco-smart - 08:32 08-03-2010
Witam, jestesmy dystrybutorem profesjonalnych myjni parowych ECO Myjnie. Myjemy samochody para wodną również nie generując ścieków. Przeprowadzamy również szkolenia z zakresu auto detailingu. Jeśli byłby ktoś z Was zainteresowany tematem zapraszam na naszą stronę internetową www.eco-smart.pl lub kontakt mikolaj.janecki@ecomyjnie.pl (501333641)
PrettyAuto - 21:56 10-04-2010
Jeżeli jesteście zainteresowani otwarciem myjni bezwodnej to zapraszam do odwiedzenia strony www.bezwody.pl Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem amerykańskiej firmy oto jej adres www.nowet.com która wymyśliła i sprzedaje już te środki na całym świecie od kilkunastu lat. Oczywiście bez franczyzy i bez dodatkowych kosztów. Oferujemy najtańsze i zarazem najlepsze środki do bezwodnego mycia aut. Masz pytania zobacz naszą stronę i dzwoń lub pisz. Odpowiemy na każde nurtujące Cię pytanie.
~ecomyjnia - 10:29 11-04-2010
Witam,jesteśmy dystrybutorem urządzeń parowych oraz kosmetyków ekologicznych do mycia samochodów . www.ecomyjnia.pl
pozdrawiam
~eco-smart - 07:06 26-04-2010
Witam,

osoby zainteresowane urządzeniami parowymi do myjni mobilnych lub tez myjni stacjonarnych zaproaszam na stronę dystrybutora firmy Eco Myjnie:
www.eco-smart.pl
~Darco - 20:18 18-12-2010
Prowadzę taką myjnię samochodową powiem że zainteresowanie jest znikome ale dorabiam na myciu graffiti itp jestem w trakcie budowy strony ale zapraszam chetnych do odwiedzenia jej www.mobilna-myjnia.waw.pl
~mietek - 12:53 07-02-2011
grunt to mieć wyobraźnię i nie ograniczać się jedynie do mycia samochodów... Wiadomo że w sezonie zimowym jest przestój. W lato będzie wielkie boom i zacznie się kilkogodzinne stanie w kolejkach do myjni stacjonarnych - tak jest co roku.
Najlepiej świadczyć usługi kompleksowe wraz z praniem tapicerek i czyszczeniem wnętrza. Jako gratis można czyścić klientowi klimatyzacje :) Wiele osób ma problem z brzydkim zapachem wydzielanym z nawiewów. Zazwyczaj ten problem pojawia się po zimie gdy ta wilgoć zacznie po prostu "kwitnąć". Po takim myciu klient będzie zadowolony i zapewne wróci do nas.
Trzeba to sobie bardzo dobrze rozplanować i mieć kilka takich haseł reklamowych jak np. do każdego mycia odgrzybianie/dezynfekcja klimatyzacji oraz neutralizacja przykrego zapachu GRATIS!!! Czy np. "Przygotowanie auta na sprzedaż - czyszczenie silnika itp. "

Polecam myjnie Astra Steamer: http://moto.allegro.pl/myjnie-parowe-myjnia-parowa-astra-steamer-i1438726518.html

Niezbędnik »

KalkulatoryWskaźniki
PismaBazy adresowe

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
dukeaeccnieruchomosci_wawkw02Inaf789
Dołącz do naszego grona