1
Przejdź do strony:
» Praca na 3/4 etatu + włąsna działalność - składki ZUS
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Firma
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:
~krzemek
83.22.*.*

13:25 26-10-2009
Witam!
Mam pytanie.
Pracuje na umowę o pracę na 3/4 etatu, tym samym nie osiągam minimalnego miesięcznego wynagrodzenia. Planuję dodatkowo rozpocząć własną działalność. Czy wobec tego składki ZUS bedzie płacił mi dalej dotychczasowy pracodawca, a do tego ja bede płacił składki po raz drugi??
Czy da się to jakoś rozwiązać?? NP. żeby w sumie składki wynosiły ustaloną kwote??
 zgłoś do moderacji zgłoś naruszenie regulaminu
odpowiedz
~erwin
192.168.*.*

08:09 10-11-2009
wiem że na forum www.porada-prawna.prawnik.pl/forum można zadawać pytania i szybko odpowiadaja na nie eksperci
może spróbuj tam
e
odpowiedz

linki
reklamowe

~mn
83.168.*.*

22:12 03-02-2010
Pracuję na 1/2 etatu na uop na czas niokreślony, prowadze firme od jakiegos czasu. pracodawca płacił zus dalej. ja płaciłem tylko składkę zdrowotną (wówczas 224zł). poniewaz mi sie to nie oplacalo (znizka na zus przez pierwsze 2 lata prowadzenia DG) dogadalem sie z pracodawca, dostaje wiecej netto, a zus place sobie obnizony sam. wilk syty i owca cala.
odpowiedz
~mimiz
83.27.*.*

10:25 26-02-2010
Jeżeli nie mamy osiągniętej podstawy wymiaru składki (na dziś to 1317zł) to płaci i pracodawca i my pełne składki. Jeśli jednak nasze zarobki odpowiadają podstawie to wtedy pracodawca opłaca normalnie, a mu tylko składkę na ubezpieczenie zdrowotne.
odpowiedz

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

KalkulatoryWskaźniki
PismaBazy adresowe

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaeccnieruchomosci_wawja_jagienkaInaf789