Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

~A.P. 192.168.*.* |
Może firmy nie decydują się na zmianę dostawcy energii bo różnica w cenach jest w gruncie rzeczy niewielka | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Czarny Zdzisiek 153.100.*.* |
Oby nie na taką firmę jak "Energia dla firm" lub inaczej "Centrum Energetyczne" bo mają takie same zasady działania jak TELE2. Należy szczegółowo czytać umowę np: - opłata za informację telefoniczną o zaległości 10zł - wysłanie wezwania do zapłaty 30zł - umowa na bardzo długi okres i wypowiedzenie 3 miesiące (jak się spóźnisz przedłuża się o rok) - cena dla ich klientów będzie obniżona jeśli konkurencja będzie miał wyższą cenę we wszystkich taryfach (bardzo skomplikowany zapis prawny) | ||
linki reklamowe | |
"- cena dla ich klientów będzie obniżona jeśli konkurencja będzie miał wyższą cenę we wszystkich taryfach (bardzo skomplikowany zapis prawny)" Możesz bliżej opis to postanowienie umowy? Wygląda na jakieś matactwa :( | ||
A może za dużo papierkowej roboty i "przepinania". Dzień bez prądu to dla firmy zatrudniającej kilka osób spora zmiana. | |||
A ja jestem zadowolony i jest taniej. Mało słyszałem wcześniej o niej, jak przyszedł przedstawiciel to poczytałem w internecie+ popytałem znajomego, który ma większą firmę od mojej i podpisał z nimi umowę i zdecydowałem się. Nie żałuje, a nawet polecam! --- Ostatnio edytowany: 10:47 15-06-2011 przez mmilewski | |||
Ja tam korzystam cały czas z jednego dostawcy i nie mam zamiaru zmieniać bo oszczędność jest niewielka a dużo czasu to wszystko zajmuje. | |||
Moim zdaniem lepiej wybierać sprawdzone firmy, bądź te, które mają dość dużą konkurencję wokół siebie, być może dzięki temu zmniejszą swoje ceny by pozyskać klientów. Wartościowe są także duże firmy, aniżeli te mały (chociaż nie zawsze). Najlepiej wyszukać kilka dostawców i porównać dogłębnie ich ofertę. Pytając kogoś nie zawsze otrzymamy satysfakcjonującą odpowiedź. Niedawno przeczytałem ciekawy artykuł o ekodomach. Mają zmienić się przepisy co do zużycia energii w naszych domach - ma ona ulec zmniejszeniu. Oto artykuł: Ekodomy | |||
linki reklamowe | |
~Klient 46.113.*.* |
Bardzo dobra firma, jestem zadowolony z podpisania umowy, ponieważ gwarantują niższą cenę, dzięki czemu faktury są niższe. | ||
~Artur 46.112.*.* |
Podpisałem umowę i nie mam żadnych zastrzeżeń, bo płacę mniej polecam | ||
~przedsiębiorca 46.113.*.* |
Prowadzę małe przedsiębiorstwo, a EDF daje gwarancje najniższej ceny, dlatego podpisałem umowę, polecam wszystkim | ||
| Kalkulatory | Wskaźniki |
| Pisma | Bazy adresowe |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |