Zadaj pytanie na forum
![]() | Jarosław SadowskiAnalityk Expandera, ekspert w dziedzinie produktów bankowych i funduszy inwestycyjnych. |
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | kw02 | Inaf789 |

~ewa 95.40.*.* |
a ktto prowadzi sprawe prosze o podanie namiarów na ewaseronska@wp.pl | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~gość 77.114.*.* |
Ja i moi znajomi zaczęliśmy właśnie taką sprawę. Mają słupy średniego napięcia. To oczywiste że jeśli na nieruchomości, znajdują się sieci energetyczne, czy inne urządzenia obniżające funkcjonalność i wartość działek budowlanych, należy się odszkodowanie za utratę wartości działki. Jeżeli ktoś jest zainteresowany informacjami jak się za to zabrać piszcie. Chętnie pomogę. greg.doc@hotmail.com | ||
linki reklamowe | |
~deadcandance 77.114.*.* |
Witam, znalazłam na stronie Sądu Najwyższego R.P. dość "świeżą" Uchwałę, bo z 8 września 2011 r. na temat służebności przesyłu, (sygnatura akt III CZP 43/11) tekst : Właścicielowi nieruchomości nie przysługuje wobec nieuprawnionego posiadacza służebności przesyłu roszczenie o naprawienie szkody z powodu obniżenia jej wartości, związanego z normalnym korzystaniem z nieruchomości w zakresie odpowiadającym treści takiej służebności (art. 225 w zw. z art. 230 k.c.). Jak wspomniałam, jest to bieżąca Uchwała, do której nie dodano jeszcze uzasadnienia. Jak sądzicie, czy poniesie ona pejoratywne skutki dla właścicieli nieruchomości ubiegających się odszkodowania z tytułu bezumownego korzystania z gruntu oraz odszkodowań za obniżenie wartości gruntu??? Być może nadinterpretuję i należałoby poczekać na uzasadnienie. Czekam na Wasze interpretacje :) pzdr. | ||
~gość 77.253.*.* |
a tu mamy takie coś : Wyrok Sądu Najwyższego - Izba Cywilna z dnia 16 lipca 2004 r. I CK 26/2004 OSP 2005/3/40 | ||
linki reklamowe | |
| Kalkulatory | Wskaźniki |
| Pisma | Bazy adresowe |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |