Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | nika weronika |

~emeryt 94.251.*.* |
Zawsze nieudaczne rzady nie majac koncepcji siegaly po zwiekrzenie akcyzy na papierosy bo to jest proste jak budowa cepa!!!!!!!! | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
~Notariusz1990 109.231.*.* |
Dziwne bo cena poszła do góry o 80 gr na paczce. | ||
linki reklamowe | |
w artykule wskazano o ile co najmniej musi wzrosnąć paczka papierosów, aby producenci przerzucili na palaczy koszty podwyżki akcyzy - to, że producenci przerzucają na palaczy także inne koszty, to inna sprawa | ||
![]() | zgłoś naruszenie regulaminu![]() | ||
~waldi 79.135.*.* |
Dawniej na meline chodiłem po wódke a dziś po tytoń - nie dam złodzijom zarobić | ||
~civac 89.77.*.* |
Troszkę mnie "rozwala" za przeproszeniem bo ciśnie się na język grubsze i inne słowo;)gadka o opiece nad palaczami, poprzez podwyższenie akcyzy. Tak to tłumaczą nasi politycy, jacy to oni są troskliwi:p chodzi tylko i wyłącznie o zdarcie kasy. Dlaczego w W.B. osoba deklarująca chęć walki z nałogiem ma środki do walki z nim gratis??? u nas trzeba wypier...ić paręset złotych na plasterki, gumki inne ciul..wa i o co tu biega???? Aha, nie ukrywam że jestem palaczem. | ||
~kilo 94.193.*.* |
Moim zdaniem rząd dobrał odpowiednią cenę - "zedrzeć ile to jest możliwe z uzależnionych, ale nie odstraszyć zbytnio młodzieży, która chciałaby spróbować". Wbrew pozorom to nie łatwe zadanie ustalić optymalną cenę i dlatego tylu ludzi w rządzie się zastanawia nad takimi sprawami. PS. Niech nie narzeka ten, kto głosował na kogokolwiek z bandy czworga. | ||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Wskaźniki |
| Pisma | Bazy adresowe |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |