1
Przejdź do strony:
» Rozwijam firmę - jak rekrutować pracowników
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Firma
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

12:11 26-05-2010
Cześć
Rozwijam moją firmę i przeprowadziłam wstępną rekrutację, ale chce dobrać pracowników dobrych - i takich na dłużej więc zamówiłam dedykowany test kompetencji zawodowych w iakg.pl, o skuteczności takich testów dużo czytałam dobrego, ale jestem ciekawa jak się one sprawdzają w rzeczywistości, może ktoś się nimi już posługiwał i podzieli się ze mną przemyśleniami - dzięki wielkie za rady :)
  zgłoś naruszenie regulaminu

08:37 06-06-2010
Wydaje mi się, że w rekrutacji jednak najlepsza jest rozmowa + ewentualnie jakiś test. Z tym, że własnie - test taki z prawdziwego zdarzenia, który bada określone predyspozycje. Bo potem po pytaniach typu - a jakim zwierzątkiem jesteś - ludzie się tylko śmieją z rekruterów.
To, co może zatrzymać pracownika na dłużej to nie tylko jakiś test, ale też dobra atmosfera w pracy, dobre warunki socjalne i szef - człowiek;P

linki
reklamowe

~jacobsik
87.206.*.*

09:09 09-06-2010
Nie mam specjalnie miłych doświadczeń z testami rekrutacyjnymi. Często są one przekombinowane do tego stopnia, że nie wiadomo jak interpretować wyniki. Zgodzę się z marcelim, że nic nie zastąpi rozmowy z przyszłym pracownikiem, bo tylko wtedy można go jako tako poznać. Firma w której pracuje korzysta z usług zewnętrznej firmy ( tej: http://www.ckdhetman.pl/ ) przy rekrutacji pracowników. Wygląda to tak, że oni przeprowadzają wstępne rozmowy z kandydatami i następnie podsyłają do nas tych, którzy ich zdaniem odpowiadają naszym preferencjom. System jest dobry, ponieważ nie tracimy czasu na rozmowy z osobami które nie spełniają naszych oczekiwań. Co do tych testów, to wyszło na to, że jestem ich wielkim przeciwnikiem. Nie jest tak do końca - dobrze sformułowany test na pewno stanowi źródło informacji.
~alinka
195.150.*.*

13:06 23-06-2010
jacobsik ma rację rozmowa jest ważna ale ta selekcja wcześniejsza jest jeszcze ważniejsza. Firma, w której pracowałam dość długo współpracowała właśnie z ludzmi z iakg.pl z prostego powodu - najpierw selekcja ich testami (pod nasz profil) a potem to już z konkretnej grupy dobietraliśmy osoby pasujące nam charakterem, bo to bbbbaardzo ważne jeśli się ma razem pracować, żeby człowiek człowiekowi odpowiadał w innym wypadku nie ma szansy na jakąkolwiek współpracę - wcześniej czy później się wszystko posypie.

linki
reklamowe

1
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

KalkulatoryWskaźniki
PismaBazy adresowe

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02barszymja_jagienka
dukeaecckw02barszymja_jagienka