Zadaj pytanie na forum
![]() | Aleksandra KutymaPrawnik, doktorantka w Instytucie Nauk Prawnych PAN, ekspert w dziedzinie prawa konstytucyjnego, administracyjnego i podatkowego. |
| dukeaecc | nieruchomosci_waw | zaneta1985 | mfilipinka |

~Karina 85.222.*.* |
Jestem zatrudniona na zlecenie, ale tak, że pracuję 8 godzin dziennie, i mam stałą pensję (nie stawkę godzinową). Szef zleca mi sporo spraw, daje termin, a jak nie nadążam to muszę zostawać po godzinach i nadrabiać. Czy to są nadgodziny? Czy należy mi się jakiś dodatek? Szef oczywiście mówi, że nie, bo skoro zlecenie to zlecenie, on mi zleca, a moja sprawa, że się nie wyrabiam;/ Proszę o pomoc kogoś doświadczonego i znającego się na rzeczy! | ||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
Karino, powiem Ci szczerze, że masz cwanego, przebiegłego szefa... Moim zdaniem na umowie zlecenie w ogóle nie powinnaś mieć czegoś takiego jak stała pensja tylko jakąś kwotę godzinową. Może zaproponuj szefowi żeby zawrzeć umowę o dzieło - wtedy miałabyś płacone od ukończonej pracy...? | |||
zgłoś naruszenie regulaminu![]() | |||
linki reklamowe | |

| Kalkulatory | Wskaźniki |
| Pisma | Bazy adresowe |

| A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | W | Z | MAPA SERWISU |