Przejdź do strony:
» Sposoby oszczędzania w domu
E-mail adresata:
Temat wiadomości:
Polecany wątek na forum Wieszjak.pl!
Treść wiadomości:

* do wiadomości automatycznie zostanie dołączony adres url wątku
Śledzony temat:
Finanse
Wybierz metodę powiadomienia o nowych komentarzach w tym wątku:

14:43 23-02-2009
Proponuję zwrócić uwagę jeszcze na cieknące krany. Zaoszczędzone 10 gr na uszczelce może się zemścić niezłą sumką pod koniec roku...
  zgłoś naruszenie regulaminu

10:59 25-02-2009
To prawda. Niestety, mimo wielokrotnego przypominania ze strony mojej żony, nie znalazłem czasu i chęci na wymianę uszczelki w spłuczce. Efekt: ponad dwukrotnie większa suma na fakturze za zimną wodę. Szybko znalazłem dystrybutora tego sprzętu w internecie i zamówiłem uszczelkę za 16 PLN - wymiana nie wymagała rozkuwania ściany (jak początkowo sądziłem) i poradziłem sobie z tym sam. Można? Można! I trzeba - szkoda kasy.

linki
reklamowe

~oszczędzacz
192.100.*.*

08:25 03-03-2009
Oszczędzanie to podstawowy sposób na znalezienie "darmowych" pieniędzy, zresztą sposobów jest wiele wystarczy tylko poszukać. Dużo informacji jest na stronie http://domowybudzet.info jednak nie tylko tam internet jest pełen rad na temat korzystnych lokat czy kredytów. Tak samo ten artykuł jest bardzo przydatny.
konto usunięte

23:36 03-03-2009
uszczelka za 16 zł?????

18:54 17-03-2009
Ano za 16 PLN - bo to duża uszczelka była... Nie wspomnę już o koszcie dostarczenia jej do domu - kurierem. Jeszcze jedno: wczoraj odebrałem rozliczenie zużycia wody za II półrocze 2008 - można się załamać - niedopłata za zimną wodę wyniosła ok. 700 PLN - najdroższa uszczelka na świecie, a w zasadzie jej brak :-(
Ludzie, wymieniajcie uszczelki w WC, bez zastanowienia!
konto usunięte

22:32 17-03-2009
kup sobie zmywarkę :) ja dzięki niej zużywam o wiele mniej wody

15:24 18-03-2009
Zmywarkę? Zamiast wc? Ciekawy pomysł ;-)
Mam zmywarkę - dopłata do rozliczenia zimnej wody wynikała, jak sądzę, z cieknącej przez pół roku wody.
Ot co!

linki
reklamowe

~celynka
89.78.*.*

21:25 25-03-2009
może źle to napisałam :) Miałam na myśli Twoje rachunki za wodę, nie sądziłam, że to tylko przez uszczelkę. Mi rachunki się zmniejszyły jak kupiłam zmywarkę
~Marza
79.163.*.*

09:26 03-04-2009
Kupując zmywarkę trzeba wziąść pod uwagę wielkość rodziny a przede wszystkim.... ilość naczyń, bo jężeli masz za mało naczyń by zapełnić całą zmywarkę to się nie opłaca. Po prostu to jest jak z pralką - zapełnia się cały bęben.
~gość
80.154.*.*

13:30 03-04-2009
Ja mam małą rodzinę - zmywarka to super sprawa i znacznie obniża koszty zużycie wody :)
Przejdź do strony:

Niezbędnik »

KalkulatoryWskaźniki
PismaBazy adresowe

Społeczność »

Zadaj pytanie na forumZOSTAŃ NASZYM EKSPERTEM
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
dukeaecckw02ja_jagienkabarszym
Dołącz do naszego grona