szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
zapisywać dyskusje, które szczególnie Cię interesują
otrzymywać na maila powiadomienia o nowych komentarzach w obserwowanych przez Ciebie wątkach
daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick
* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w kolejności od najnowszego):
1.
18:02 17-11-2010 kasalenna
chyba można odmówić przyjmowania spadku prawda?
2.
10:25 07-06-2010 mirka2
Sadownie , w ciagu 6 m-cy po otrzymaniu minusowego spadku mozna sie tego spadku zrzec . Nie bedziesz musiala splacac dlugu ojca.
3.
08:39 01-06-2010 ~gość
zzzz
4.
12:45 11-04-2010 ~gość
Jak dowiedziałam się od notariusza to jestem zaliczana do grona spadkobierców, ale mam pewien problem jaki wniosek mam złożyć do sądu dla nieletnich by moja nieletnia córka też zrzekła się spadku po zmarłym dziadku a moim ojcu? W sądzie poinformowano mnie, że mam złożyć dwa wnioski jeden z wyznaczeniem kuratora, a drugi z udowodnieniem długu wiem tylko tyle, że dług wynosi ponad 50.000tys zł. Co ma być zawarte w tym tych wnioskach i jak mam to udowodnić? Proszę o szybką odpowiedź.
5.
14:35 10-04-2010 milcia_x
Witam,
Po śmierci mojego ojca, dowiedzieliśmy się o jego długach w banku. Wraz z całym rodzeństwem i naszymi dziećmi odrzuciliśmy spadek u notariusza. Mój ojciec miał jednego brata, który zmarł dwa lata temu, nie utrzymywaliśmy z nim żadnych kontaktów ani z jego dziećmi, nie znamy ich adresów zamieszkania ani numerów telefonu. I w związku z tym takie pytanie: czy jeżeli my odrzuciliśmy spadek to czy spadkobiercami po moim ojcu są dzieci jego nieżyjącego brata? Jeżeli tak, to w jaki sposób i kto powinien ich o tym wszystkim zawiadomić?
6.
19:37 06-04-2010 NataLee
Witam! Jestem własnie po rozprawie spadkowej podczas, ktorej mialo dojsc do odrzucenia spadku. skonczyło się tylko na tym, ze moja mama i jej siostra (córki zmarłej) podpisaly oswiadczenie o odrzuceniu spadku. czy tkie oswiadczenie chroni nas przed dluznikami? dodam, ze nie minelo jeszcze 6 miesięcy od śmierci babci. Co w przypadku, gdy któryś z banków zgłosi roszczenie wobec nas? O jakie pismo musimy sie tarac w sądzie? Rozprawę odroczono, gdyz babcia wychodząc drugi raz za mążzostała macochą dla dzieci dziadka. Dzieci jego nie założyły sprawy o podział spadku. Co mozemy jeszcze zrobic, aby uniknąc w przyszłości kontaktów z bankami, w których babcia miała kredyty?
7.
16:05 31-03-2010 anioleczekkochany
witam ja mam pytanie czy jeśli mój ojciec nabrał pożyczek i ich nie spłaca to jeśli rodzice mają do mnie ograniczone prawa rodzicielskie i nic mi nie przepisali tylko dla mojego brata z matką oddali mu wszystko to czy ja też po śmierci muszę spłacać kredyty czy to wszystko przejdzie tylko na mojego brata proszę o odp
8.
13:55 16-03-2010 ~gość
Nie pisze pani czy odbyło się postępowanie spadkowe
9.
13:47 16-03-2010 ~gość
Nie jest Pani zaliczana
10.
13:45 16-03-2010 ~gość
Proszę iść szybko do notariusza i mama i pan/pani odrzućcie spadek, notariusz powiadomi sąd, a oboje będziecie miały na piśmie ważny dokument,bo banki cichutko czekają,nawet 3 lata,a później dług jest tak wielki, że licytują przez komorników mieszkania, odbierają renty i zarobki.
Długi spadkowe się dziedziczy.